به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومي اداره كل منابع طبيعي و آبخیزداری استان سمنان، حمید رضا عبدوس با اشاره به تاثیر سازه های آبخیزداری در کاهش خسارات سیل اخیر افزود: اجرای صحیح و مطالعه شده عملیات آبخیزداری درعرصه های حوزه آبخیز شامل عملیات سنگی و گابیونی و بند خاکی و عملیات بیولوژیکی شامل جنگلکاری، حفاظت و احیا مراتع (بذر پاشی و کپه کاری) و ... به منظور کنترل فرسایش خاک و سیلاب بسیار موثر بوده و موجب کاهش خسارت سیلاب شده است.
وی یادآور شد: در سیلاب حجمی اخیر رسوبات از ارتفاعات به پایین دست سرازیر می شود که وجود سازه های آبخیزداری موجب می شود بخش عمده ای از رسوباتی که آب با خود حمل می کند، در پشت سازه ها مانده و به مناطق پایین دست سرریز نشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر افزود: به واقع سازه های آبخیزداری با کنترل رسوبات، میزان حجم وارده رسوب به مخزن سدها و در سطح روستاها را کاهش داده و از میزان خسارت و هزینه ای که برای جمع آوری رسوبات مورد نیاز بود، می کاهد.
عبدوس تصریح کرد: مجموع آب کنترل شده در بند خاکی و عرصههای پخش سیلاب حدود ۷۰۰ هزار مترمکعب برآورد میشود.
وی تأکید کرد: آب جمع آوری شده پشت بند های خاکی توسط شیر تخلیه به تدریج خارج می شود که ضمن نفوذ آب در سفره های زیرزمینی و اراضی پایین دست بندها نیز آبیاری می شوند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر با بیان اینکه نمی توان خسارات را به صفر رساند، در عین حال تاکید کرد: تاثیر عملیات آبخیزداری و استقرار سازه های بتونی، گابیونی و ... ملموس بوده و حجم خسارات وارده را کاهش می دهد.
وی خاطرنشان کرد: سیلابهای اخیر باعث جابجایی و انتقال رسوباتی به سازه های احداث شده در مناطق مختلف شهرستان مهدیشهر شده است که مرمت این سازه ها نیازمند اعتبارات جدید است.
به گفته عبدوس در بخش احشام خوشبختانه با توجه به اینکه دام ها بیشتر در ارتفاعات بودند، خسارتی گزارش نشده است.
نظر شما